The Japanese Alps

The Japanese Alps consist of several mountain chains. These pictures are taken in and from the “middle range”, or Chuo Alps. It’s quite easy to get there: there’s a cable car (” rope way” ) to the 2650m high “Senjojiki”. This is a snow accumulation basin, a glacial landform from colder times. From the beautiful Alpine pastures to the ridge is a 250m hike. From there you can climb the steep “Hokendake” or hike to the highest point, Kisokomagate, at almost 3 kilometer. When the view is clear, mount Fuji is visible, as well as other peaks over 3000m. When the clouds move in, the atmosphere changes from breathtaking but friendly to cold and grim. This photogallery gives an impression of the different faces these mountains show, from our two day ” walk &relax” stay on the mountains.

De Japanse Alpen bestaan uit verschillende bergketens met elk hun eigen schoonheid. Deze foto’s zijn gemaakt op en van de middelste, oftewel “Chuo Alps”. Het is relatief eenvoudig om op grote hoogte te komen met de kabelbaan naar het op 2650m gelegen Senjojiki. Dit is een sneeuw accumulatiedal (Kaar of Keteldal), de bron van een gletjser uit koudere tijden. Nu zijn het alpiene weiden, vanwaar een pad 250 meter omhoog leidt naar de rug van het gebergte. Vandaar uit kun je de steile ” hokendake” opklauteren, of wandelen naar het hoogste punt: Kisokomagatake op bijna drie kilometer hoog. Deze fotopresentatie geeft een beeld van de wisselende weersomstandigheden in de zomer tijdens ons tweedaagse wandel&relaxverblijf.

This entry was posted in Japan, Mountains, Nature. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *